De kaart

Bent U allergisch, meldt het ons.
De samenstelling van de gerechten kan gewijzigd worden.

Aanbod kan wijzigen!

Fingerfood — Tapas

Tapas / Bruschetta (2pers) Manchego kaas / salchichón / olijven
Radijzen /wortel / tomaat / kruiden espuma
Paleta Iberico Bellota / pan con tomate
Ingelegde haring “Poolster” / curry
Blini met Turnhoutse Oscietra kaviaar (5g)
Oesters Marennes Oléron 3stuks
Gamba’s / aïoli
Goujonettes tongschar / tartaar
Kalkoenreepjes / geglaceerd / pikant-zoet

SeizoenSuggesties

Gebakken eendenlever met Crème de Cassis en speculoos
 Slaatje met verse vijgen, pecannoten en kweeperenmarmelade
 
Salade van witloof en Jonagolden met Kempense zwarte pens
Cidervinaigrette met graanmosterd, augurk en bieslook. Slagerij Vandecruys maakt al vier generaties lang deze zwarte bloedworsten met de typische zacht gekruide smaak, zonder toevoeging van uien. Ze dragen dan ook met fierheid het begeerde label van “Streekproduct”

 

Kort gebakken Sint-Jakobsnoten met aardpeer en bataat
Grondwitloof en gelakt buikpek                                    (suppl extra truffel)
Eendenborst met grondwitloof “Bigarade”
Navelsinaasappel
 
 
Haantje in rode wijn
Spekjes, zilveruitjes en champignons
 
Black Aberdeen burger “Orangerie style”
 Wolkenhoeve spek, fenegriek kaas van De Ploeg en uienringen
 
Gegratineerd witloof met Leielander ham
 Belgisch grondwitloof traditioneel geteeld
 
Elzasser zuurkool “garni”
 met Knack d’Alsace, mini polonaise, kuitenbijters, gerookte Krakowska en spek
 

Salades — Koude Gerechten

Noordzee Toast
  met diverse soorten sla en rauwkost, gerookte zalm, paling en Noordzee garnalen
Vijf artisanale hoevekazen
  Europese kazen, geselecteerd door “kaasmeester-affineur” Van Tricht
Rucola slaatje en gekarameliseerde geitenkaas van de “Polle”
  met Luikse siroop, noten en honingvinaigrette(vegetarisch).
  Geitenboerderij Polle uit Lichtaart maakt wereldvermaarde kaas met rauwe geitenmelk. In
  Rome, in 2013, won hun Neteling twee gouden medailles.
Gevogelte slaatje op z’n Chinees t
  met pikante abrikozenconfituur gekarameliseerd gevogelte
Kreeftensalade met mango en curryvinaigrette
  zoete aardappel en gedroogde Coppa di Parma, gemengde sla met ontpanserde halve   kreeft (750g), kruidig gekookt
Halve kreeft met twee sauzen v
  halve Canadese kreeft van 750g, kruidig gekookt
Iberico “Bellota” van Maldonado
  met ‘pan con tomate’
  Manuel Maldonado, Spanje’s topproducent uit Alburquerque in Extremadura, niet ver van
  Portugal, laat zijn raszuivere Ibérico-varkens in de uitgestrekte (kurk)eikenbossen de laatste
  6 maanden van hun leven voeden met eikels. Deze ham droogt minimum 24 maanden.
 
t zowel klein als groot v met gemengde sla, rauwkost en onze huisvinaigrette
Brood of toast en boter inbegrepen
Verse frieten of kroketten € 2,00
Extra gemengd slaatje met rauwkost en vinaigrette € 2,00

 

VoorGerechten

Carpaccio van rundvlees met ganzenleverflinters
schaafsel parmigiano reggiano, aceto balsamico en truffelolie
Terrine van ganzenlever
met gekarameliseerde appeltjes en gelee van Pineau des Charentes
Oesters uit Marennes Oléron “La Fine de Claire 3” 6 stuks
9 stuks
Garnalenkroketten 2 stuks
Garnalenkroketten 3 stuks
100% huisgemaakt
Kort gebakken Sint-Jakobsnoten met zalf van aardpeer
krokante schorseneer, gelakt varkensspek en Argan olie
Krokant gebakken kalfszwezerik op salade van sinaasappel
honingvinaigrette, rucola en Coppa di Parma
Kroketten van kalfswang en -zwezerik (2 stuks)
gegrilde sucrine met graanmosterdvinaigrette

HoofdGerechten – Vis

Scampi Orangerie
Gefrituurde filets van tongschar v
met tartaarsaus
Gebakken Noordzeetong “Meunière” v
van 400 g met gepersilleerde, gesmolten citroenboter
Gegrilde reuze gamba en kort gebakken zeeduivel
met Oosterse kruiden, gewokte groentjes en sojavinaigrette
Jonge Deense kabeljauw met Zuiderse groenten
met blanke botersaus en gekonfijte prei
Bbq kreeft met selder en zachte Madras curry
Kreeft van 750g op de Big Green Egg gegrild met gezouten boter
Lintpasta met scampi en pijlinktvis
romige tomatensaus, pesto en Siciliaanse trostomaatjes
v Verse frites, kroketten, rijst, aardappelpuree en saus inbegrepenmet gemengde sla, rauwkost en onze huisvinaigrette

HoofdGerechten – Vlees

Steak Tartare met verse frietjes v
filet américain van vers gemalen rundvlees
Kempens konijn met Tongerlo-bier
en Franse pruimen gestoofd
Korstje van gevogelte en kalfszwezerik v
Kalkoenborst champignonroomsaus v
Krokant gebakken kalfszwezeriken Polignac
met groentesnippers en champignonroomsaus
Tagliatelli met klassieke ragÙ Bolognese
vleessaus met tomaat, ui en selder
Ossenhaas van Limousin rund pepersausv
Belgische bio-teelt van dit nobel Franse ras uit Limoges
Entrecôte Limousin champignonsaus v
Belgische bio-teelt van dit nobel Franse ras uit Limoges
Degustatie van 2 soorten vlees van 2 runderrassen
Entrecôte en ossenhaas, gegrild boven houtskool met sla en saus naar keuze
Rundvlees van de maand (zie bord)
Gegrild in de “Big Green Egg”. Dit is een moderne variant op de meer dan 1000 jaar oude
Kamado uit Japan: een combinatie van een houtskoolbarbecue, grill en rookoven.
Pasta met groenten en tomatenpaprika saus
Artisanale pasta, shi-take, koolrabi en parmigiano reggiano (vegetarisch)
 
v met gemengde sla, rauwkost en onze huisvinaigrette
Verse frites, kroketten, rijst, aardappelpuree en saus inbegrepen

Voor onze jonge klantjes tot 14 jaar bedienen wij alle gerechten in halve portie aan halve prijs

Aperitieven

Aperitief “maison” (o.a. Cava, Gin, Cointreau, citroen)
Whisky Flip (Whisky, Cointreau, citroen)
Bloody Mary (Wodka, tomatensap)
Porto Tawny rood – White wit
Oude Port 20j
Martini Bianco – Rosso – Gancia – Campari – Aperol
Campari soda – Aperol Spritz
Campari orange
Sherry Fino dry – medium
Kir witte wijn – Picon witte wijn
Kir Royal
Picon – Pernod – Ricard
Pineau des Charentes
Glas Champagne
Glas Cava
Crodino alcoholvrij natuur – soda – orange
Campari alcoholvrij natuur – soda – orange

Premium Gin Tonic

Hét aperitief van het moment serveren wij met bijhorende garnituur en passende premium tonic
Bombay Sapphire– Fever Tree Tonic Engelse Gin. Jeneverbes, amandel, koriander, limoen.Gin Mare– 1724 Tonic Spaanse Gin. Mediterraanse kruiden, rozemarijn, tijm, basilicum.
Bulldog Dry– Fever Tree Tonic Engelse Gin. Jeneverbes, floraal, citrus, lavendel.Hendrick’s– Fentimans Tonic Schotse Gin. Komkommer, jeneverbes, zoethout.
Citadelle– Thomas Henry Tonic Franse Gin. Bevat 19 botanicals, zoethout, venkel, kaneel.Mombasa Club– Fentimans Tonic Engelse Gin. Vol, complex, limoen, sinaas, anijs.
Death’s Door– Fever Tree Tonic Amerikaanse Gin uit Wisconsin. Slechts 3 botanicals: venkelzaad, koriander en jenever.Monkey 47– Thomas Henry Tonic Duitse Gin. Citroengras, roze pompelmoes.
Filliers Dry 28– 1724 Tonic Belgische Gin. Floraal, zacht, hop, lavendel.Spring– Fentimans Tonic Belgische Gin van Manu Wouters (Sips/Njam). Den, rozemarijn.
FG 23– Fever Tree Tonic Flemish Gin van Stokerij De Moor, Aalst. Kruidnagel, kaneel, limoen.Tangueray 10– Thomas Henry Tonic Engelse Gin. Zacht, kamille, pompelmoes.

Frisdranken

Spa Reine – Spa bruis 25cl
Spa Reine 0,5l – Spa bruis 0,5l
Perrier
Caloriearme Limonade Tönissteiner 25cl Zitrone Fit — Orange Fit
Coca-Cola – Coca-Cola Light – Coca-Cola Zero 20cl
Spa Orange – Spa Citron 20cl
Schweppes Tonic – Schweppes Agrum – Lipton Ice-Tea 20cl
Melk – Chocomelk Cécémel 20cl

Vruchtensap



Vers geperst sinaasappelsap
Vers geperst citroensap
Vers geperst pompelmoessap
Appelsap – Tomatensap

Warme Dranken

Espresso
Espresso Doppio dubbele hoeveelheid
Ristretto kleine sterke koffie
Ristretto Doppio dubbele hoeveelheid
Caffè Lungo grote lichte koffie
Cappuccino met gestoomde melk
Cappu Panna met gezoete slagroom
Koffie Verkeerd Lait Russe
Latte Macchiato drie lagen: ⅓warme melk, ⅓espresso, ⅓melkschuim
Klassieke koffie Filter
Mokka kannetje
Café Complet “Orangerie” met dessertje, roomijs en huislikeur
Alle koffie’s ook cafeïnevrij
TheeKop

Kannetje

Thee natuur – citroen –melk, Earl Grey of Darjeeling
Kruideninfusies Linde – munt – kamille
Rode vruchten, fruitig, framboos, aardbei en kersen
Rooibos, Zuid-Afrika, robijnrood, zacht en zoet aromatische smaak
Groene thee, Japanse Sencha met passievrucht, bosaardbei en jasmijn
Witte thee, Pai Mu Tan, Oost-China, oranje, elegante kruidige smaak
Thee verse munt, Gunpowder Chinese groene thee met verse muntblaadjes
Chocomelk Cécémel
Orangerie Koffie (Amaretto) – French coffee (Cognac)
Irish coffee (Jameson Whiskey)

Bieren

Van het vat

Primus Premium Pils Haacht 5,2° 25cl
Tongerlo Bruin 6° abdijbier 33cl
Op fles
Tourtel Blond alkoholvrij alc.0,4%vol 25cl
Duvel 8,5° 33cl goudblond
Oude Gueuze Boon 6,5° 37,5cl (kurk)
Kriek Lindemans 3,5° 25cl
Orval Trappist 6,2° 33cl
Rochefort 10 Trappist 11,3° 33cl
van de streek
Ne Flierefluiter, Westelse Tripel 8,5° 33cl goudblond
Ne Flierefluiter, Eeuweling 8,5° 33cl donker
Wolf 7 7,4° 33cl goudblond
Wolf, Carte Blanche 8,5° 33cl blond
Anglium Extra Hop 6,5° 33cl blond
Anglium Parfait 6,3° 33cl blond
Tongerlo Blond 6° 33cl abdijbier World’s Best Beer 2014
Tongerlo Prior 9° 33cl abdijbier
Paternoster 8,5° 33cl donker
Averbode 7,5° 33cl blond abdijbier
Westmalle Trappist Dubbel 7° 33cl
Westmalle Trappist Tripel 9,5° 33cl

Sterke Dranken

J. & B. – Johnnie Walker – Jameson
Chivas Regal – Glenlivet 12y – Four Roses
Gordon’s Gin – Bacardi – Wodka – Grappa – Mandarine Napoleon
Jonge jenever
Oude jenever – Jägermeister
Limoncello – Sambuca
Cointreau – Grand Marnier – Bénédictine – Bailey’s
Cognac – Calvados – Armagnac – Drambuie – Amaretto– Elexir d’Anvers
Cognac Rémy Martin VSOP
Marc de Bourgogne – Poire Williams – Framboise

Vraag naar onze uitgebreide Whisky – Gin – Digestieven – Kaart

Wijn per glas

Witte Huiswijn • Sauvignon Añoranza – La Mancha, Spanje
• Chardonnay Luc Pirlet – Pays D’Oc, Frankrijk
Rode Huiswijn — Château Planères – Côtes du Roussillon
Rosé wijn Tavel Rhône
Zoete, witte wijn Château Jolys—Jurançon

als aperitief of bij ganzenlever, kaas of dessert
Champagne — Lenoble, brut intense
Cava, brut — Damia 1637, Espaňa
Een droge, doch fruitige cava gemaakt van Macabeo, Xarel.lo en Parellada druiven

Witte Wijn

Añoranza, Sauvignon blancLa Mancha, Spanje
Luc Pirlet, ChardonnayPays D’Oc, Frankrijk
Pouilly Fumé — Loire, Frankrijk
Pinot Gris — Dom. Rieflé, Elzas, Frankrijk
Bourgogne Les SétillesOlivier Leflaive, Frankrijk
Clos Floridène — Graves, Frankrijk
Nosis VerdejoBuil & Giné, do Rueda, Castilla y Leon, Spanje
Genoels-Elderen Chardonnay Blauw — Haspengouw

BELGISCH

Gavi docg — Roverto di Gavi, Piemonte, Italië
Hydra Vernaccia Di San Gimignano docg — Il Palagione, Toscane, Italië

Villa Narcisa — Javier Sanz, Rueda 50 cl

Manueel geoogste Verdejo druiven van meer dan 150 jaar oude wijnranken uit de top-regio voor witte wijn in Spanje, Rueda in Castilla y León. De naam is afkomstig van de wijngaard waarop vroeger de Finca, het verblijf tijdens de oogstperiode, stond. Er bloeiden tal van Narcisa bloemen. Tonen van venkel,vol fruitig, aangename frisse eetlustopwekkende wijn

Rode Wijn

l

Château Planères Cuvée Chantail, — Côtes du Roussillon, Frankrijk
Château Sainte-Marie — Vieilles Vignes — Bordeaux Supérieur, Frankrijk
Domaine La Petite Barde — Montagne St.-Emilion, Frankrijk
Château Dutruch Grand Poujeaux — Moulis-en-Médoc, Frankrijk
Château Fonbadet — Pauillac, Frankrijk
Flor de Vetus — Tinto de Toro — DO Toro, Castilla Y León, Spanje
Pruno — Tinto Fino, Cabernet Sauvignon— Vallacreces, DO Ribera Del Duero, Spanje
Giné Giné — Granata, Carinyene— Buil I Giné, DOQ Priorat, Spanje
Morellino Di Scansano docg — Le Pupille, Grosseto, Toscana, Italië
Rosso di Montalcino doc — Querceta, Toscana, Italië
Barbera D’Alba doc — G.D. Vajra, Piemonte, Italië
Catena, MalbecBodegas Catena Zapata, Mendoza Valley, Argentinië

Château de Jau — Côtes de Roussillon Villages a.c. 50 cl

52% Syrah, 30% Mourvèdre, 10% Carignan, 8% Grenache noir. Mediterraanse identiteit, geuren van de garrigue, oriëntaalse kruiden en rijp rood fruit. Evenwicht in de mond met elegante en soepele tanines.

Rosé Wijn

Tavel
M de Minuty, Provence

Champagne – Schuimwijn

Huis Champagne, Lenoble, brut intense
Louis Roederer, brut premier
Cava Damia 1637, brut Espaňa
Genoels-Elderen, brut, Zwarte Parel – méthode champenoise

Mousserende kwaliteitswijn uit Limburg

BELGISCH

Wijn Suggesties

Wit
Quíbia — Anima Negra, Felanitx, Mallorca, Spanje

1994: een aantal vrienden in Mallorca praten in een bar over wijn en besluiten tussen pot en pint om er zelf te gaan maken. Ze hebben zelf echter geen wijngaarden in bezit en zijn dus gedwongen om aan te kopen. Ze beginnen bescheiden, met lokale druivensoorten, de enige die nog beschikbaar zijn om aan te kopen. Callet, Mantonegro en Fogoneu, vergeten druiven die vroeger wel succes hadden, worden hun handelsmerk. Anima Negra groeide uit tot dé topproducent van Mallorca. Intussen hebben ze heel wat ‘vieilles vignes’ op de kop kunnen tikken in de regio van Felanitx. In de witte Quíbia wordt er gewerkt met Premsal, de lokale variëteit van de Catalaanse Xarel.lo, en met Callet. Al de wijngaarden worden op biologische manier bewerkt. Mooi stevig wit, fijn en mooi droog, appel en een lichte kruidigheid, strak en levendig.
Lugana — Ottella, Veneto, Italië                                                  Turbiana

Het wijndomein Ottella bevindt zich in de gemeente Peschiera Del Garda te San Benedetto Di Lugana aan de rand van het Gardameer. De legende leert ons dat het domein zijn naam te danken heeft aan de geboorte van een 8-ling (ottella in het Italiaans) in het jaar 1500 in het hart van de Lugana Classicozone. Het wapenschild van het domein die afgebeeld wordt op de muren van het historische familiale huis toont de 8 hoofden van de tweelingen waarmee de legende bevestigd wordt. Volgens een tekst uit 1900 van de historicus Lamberto Paronetto zou Ottella aan het einde van 19e eeuw de enige Veronese producent van Luganawijnen zijn. Het domein strekt zich op dit moment uit over 40ha. aan wijngaarden waarvan het merendeel aangeplant is met Turbiana of Trebbiano di Lugana, de basisdruiven voor de DOC Lugana. De familie Montresor, de historische en huidige eigenaars van het domein behoren tot de meest gewaardeerde families in de wijnwereld. Zij staan immers aan de wieg van de Lugana-appellatie waarin zij gelegen zijn. Hun wijnen onderscheiden zich door een opmerkelijke finesse, een aromatische intensiteit en minoraliteit. Ottella maakt 3 Luganawijnen in verschillende stijlen. Deze Lugana heeft een intens goudgele kleur met groene reflecties. De neus is intens exotisch met citrus en geconfijt fruit. De smaak is verfijnd waarbij fris geel fruit voor een mooie expressie zorgen. Leuke afdronk.

Mâcon-Verzé — Domaines Leflaive, Bourgogne, Frankrijk

Domaines Leflaive, gesticht in 1717, hoeft geen nadere introductie bij wijnliefhebbers. Het toonaangevende Engelse “Wine Magazine Decanter” heeft eigenaresse madame Anne-Claude Leflaive ook uitgeroepen tot “beste witte wijnmaker van de wereld”... Zij hebben dan ook percelen in alle grote premier crus en grand crus. Onder de leiding van Anne-Claude Leflaive is het domein in de jaren ‘90 helemaal naar de biodynamische wijnbouw overgeschakeld. Het resultaat is verbluffend. Puurheid, precisie en kristalheldere vinificatie.
100% Chardonnay. Door de diversiteit van mineralen in de bodem en de bijzondere ligging heeft deze wijn aroma’s van honing en een elegante kruidigheid, naast een zeer fijne structuur. De smaak van deze Mâcon-Verzé gaat richting Chassagne en Puligny.
Grüner Veltliner ‘Strassertaler’ Weingut Allram, Kamptal, Oostenrijk

Samen met haar man Erich staat Michaela Haas aan het roer van het Oostenrijkse wijnhuis Weingut Allram. Sinds haar overname van het wijnhuis in 1992 is er een hoop gebeurd. De wijnkelder is vergroot, een nieuwe proef- en verkoopruimte en voor gasten een comfortabel appartement. Weingut Allram bezit momenteel 14 hectaren wijngaard. De diverse druivensoorten waarmee het wijnhuis werkt, worden allen verbouwd op de grond waar zij kwalitatief gezien het beste uit de verf komen. Zowel in Oostenrijk als ver daarbuiten heeft Weingut Allram hierdoor al diverse awards in de wacht gesleept. Een frisse wijn met aroma´s van citrus, wit fruit en het typerende pepertje van de Grüner Veltliner.

Wijn Suggesties

Rood

Robino Primitivo — IGT Salento, Puglia, Italië

Tenute Rubino, in Brindisi, is één van de belangrijkste wijnproducenten in Puglia. Het meer dan 500 hectare grote domein bevat 200 hectare wijngaard, die zich langs de Adriatische kust naar het achterland van Brindis bevinden. Het domein is een echt familiebedrijf, waar Luigi Rubino nu aan de leiding staat. In de wijngaarden zijn uitsluitend inheemse stokken zoals Negroamaro, Primitivo en Malvasia Nera aangeplant. Men heeft gekozen voor het produceren van kwaliteitswijnen en niet voor de kwantiteit, ondanks de grote omvang van het domein. De wijnkelder is onlangs compleet gerenoveerd. Met de hulp van de grote wijnmaker Riccardo Cotarella zijn innovatie en traditie goed samengebracht. Traditioneel voor de streek is dat alle werk in de wijngaard wordt gedaan door vrouwen. Met grote deskundigheid onderhouden, snoeien en oogsten zij. De mannen zorgen voor het binnenhalen van de druiven en het maken van de wijn. De wijnen geuren mooi, zijn erg verfijnd, maar bezitten toch de warme gloed van het Zuiden, gecombineerd met een vlezige structuur.

Château Vieux Clos St EmilionSt Emilion Grand Cru, Frankrijkk

Het domaine van Michel Terras ligt aan het beroemde west-plateau van Saint-Emilion, op slechts een paar honderd meter van het stadje St.-Emilion. De wijngaard beslaat 8 ha, bestaande uit 60% Merlot, 30% Cabernet Franc, 5% Cabernet Sauvignon en 5% Pressac. De bodems zijn zanderig met eolische ondergrond. De wijn wordt gevinifieerd in cementen kuipen en roestvrijstalen tanks die een perfecte controle van de verschillende fasen van de vergisting maakt. Daarna gaat de wijn in nieuwe eiken barriques. De aanplant van de wijnstokken (40-50 jaar) geeft de wijn een diepe, intense kleur en een prachtige zachtheid tegen het verhemelte. Een wijn die perfect past bij lekker rundvlees en kaas.

Terra D’Alter Alfrocheiro — Alentejano, Portugal

100% handgeplukte Alfrocheiro druif uit de Boavista wijngaard. 14 maanden in Amerikaans eik gerijpt. Intense rode kleur. Rijp zwart fruit en kruidig.Zachte rijke tanines. Kersen en rood steenfruit.De gerenommeerde Australische oenoloog Peter Bright is eigenaar van Terras De Alter, opgestart in 2004. Hij wil de wereld veroveren met zijn Nieuw-Portugese wijnen van hoge kwaliteit. Portugal en in grote mate de regio Alentejano is de opkomende wijnregio.
Le Difese igt — Tenuta San Guido, Toscana, Italië

Markies Mario Incisa della Rocchetta, een student in Pisa in de jaren 1920, droomde ervan een edele wijn te creëren. Als liefhebber van bordeauxwijnen zocht hij zijn toevlucht in de Franse variëteit cabernet sauvignon. Op Tenuta San Guido werd ‘Sassicaia’ geboren. In 1968 kwam de eerste ‘Super Tuscan’ op de markt. Wereldwijde erkenning bleef niet uit, de sterke opmars van de Italiaanse wijnen was ingezet. Zoon Nicolò zet het werk van zijn vader voort en niet zonder resultaat. Guidalberto is de andere wijn van dit wereldberoemde wijnkasteel. Le Difese is een derde cuvée van 70% Cabernet Sauvignon en 30% Sangiovese die 14 maanden eiken vat achter de rug heeft. Een robijnrode kleur en intense fruitige aroma’s. Wijn met een soepele structuur.

Sela — Bodegas Roda, DOC Rioja, Spanje

Sela is de jongste aanwinst van Bodegas Roda. Gemaakt van zorgvuldig geselecteerde percelen met een leeftijd schommelend tussen 15-30 jaar oud. De naam Sela is afkomstig van een Scandinavische rivier. Hier gaat Mario Rotllan, eigenaar, zich herbronnen. Blijkbaar zou dit een prachtig stuk natuur zijn waar hij al vissend energie en inspiratie opsnuift. 2008 was de eerste jaargang.
Roda is een van Rioja’s topprojecten en de grote vernieuwer in dit bekende wijngebied. De familie Rotllan-Daurella uit Barcelona is met veel ambitie in 1987 begonnen aan dit project. De perfectie wordt nagestreefd. Top-oenologen vormen een ‘dreamteam’ met de ambitie de beste wijn mogelijk te maken van de Tempranillo. Vlaggenschip is de Roda I, dé topperuit Rioja.Roda is eveneens zeer actief in onderzoek en ontwikkeling en heeft o.a. één van de grootste wijngaarden ter wereld met meer dan 500 verschillende klonale selecties van Tempranillo.

Jaartallen kunt u steeds bij de ober navragen.

Nagerechten

Dessert Orangerie
Specialiteit – rode vruchten, frambozencoulis, banketbakkersroom en onder de grill gebruind eiwitschuim
Tarte Tatin met vanille roomijs
warme appeltaart zoals de zusters Tatin ze hebben uitgevonden
Krokant korstje met verse vruchten en frambozencoulis
Condé rijst
Chocolademousse
Soesjes met warme chocoladesaus
Appelbeignets met Engelse room
In bierbeslag gewentelde en gefrituurde Haspengouwse Jonagolden
Gegratineerde pompelmoes met limoncello siroop
Keuze uit ons gebak
Palet van nagerechtjes en roomijs
“Le Grand Dessert” vijf kleine van onze specialiteit – nagerechtjes
Verse Fruitsla
Flan Caramel
Sabayon van Amontillado

Roomijs

huisbereide roomijs volgens het oude familierecept

Drie bollen, slagroom inbegrepen
Vanille ‘Bourbon’
Mokka óf Aardbeien óf Pistache
Roomijs Mixte (vier bollen)
Café Glacé
Dame Blanche met Callebaut chocoladesaus
Coupe Advokaat
Coupe Caramel
Coupe Brésilienne
Banana Split
Coupe Melba — Coupe Hawaïenne — Coupe Jubileum
Coupe Verse Aardbeien
Coupe Orangerie

Vanille en aardbeiroomijs (2bollen) met vers fruit en sabayon

Sorbet passievruchten

Kinderijsjes

Sneeuwwitjevanille
Samsonvanille-chocolade
Mickey Mousevanille-aardbei
Donald Duckvanille-fruit

Milkshake -Yoghurt

Vanille ‘Bourbon’ óf Chocolade
Passievruchten óf Banaan óf Aardbeien óf Frambozen
Weense koffie milkshake van sterke koffie met slagroom
Yoghurt natuur
Yoghurt met vers fruit en frambozencoulis

 

Menu